1.7.2018. 14:55
0
Svjetsko prvenstvo: Domaćin protiv Španije, Vatreni na Dance
Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji danas će biti poznata još dva učesnika četvrtfinala. Reprezentacijama Francuske i Urugvaja danas će se u četvrtfinalu pridružiti pobjednici susreta Španija - Rusija i Hrvatska - Danska.

U prvoj utakmici, koja se igra u Moskvi od 16 sati, Španci će protiv domaćina imati ulogu favorita, iako u grupnoj fazi nisu bili ubjedljivi. U B-grupi svjetski prvaci iz 2010. remizirali su s Portugalom (3:3) i Marokom (2:2), dok su jedinu pobjedu zabilježili protiv Irana (1:0). S druge strane Rusi su sjajno otvorili prvenstvo pobjedama nad Saudijskom Arabijom (5:0) i Egiptom (3:1), ali su protiv Urugvaja ubjedljivo poraženi (3:0). 

U drugom susretu večeras se od 20 sati u Nižnjem Novgorodu sastaju Hrvatska i Danska. 

U grupnoj fazi Hrvatska je uz Belgiju jedina ostvarila sve tri pobjede i bila najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela takmičenja. Hrvati su već igrali na istom stadionu na kojem su u 2. kolu deklasirali Argentinu (3:0), a taj obračun je za mnoge bio najbolja igra jedne ekipe na ovogodišnjem Mundijalu. 

Nogometaši Danske, koji su neporaženi u posljednjih 18 utakmica, nastup u osmini finala osigurali su remijem s Francuskom (0:0), prethodno su savladali Peru (1:0), dok su protiv Australije također remizirali (1:1). 

U prva dva četvrtinalna susreta igrana u subotu Francuzi su u Kazanju s 4:3 pobijedili Argentinu, Urugvaj je u Sočiju bio bolji od Portugala sa 2:1 

Preostale četiri utakmice osmine finala igrat će se u ponedjeljak i utorak, a sastaju se Brazil - Meksiko, Belgija - Japan, Švedska - Švicarska i Kolumbija - Engleska.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.