3.7.2018. 13:03
0
Od 19 penala čak 15 njih se trebalo ponoviti: Najviše "varali" Subašić, Schmeichel i Akinfeev
Od 19 penala na utakmicama Rusija-Španija i Hrvatska-Danska trebalo je ponoviti 15, jer su se golmani kretali mimo propisa, navode sportski portali.

Varali su golmani - Danijel Subašić /Hrvatska/, Kasper Schmeichel /Danska/ i Igor Akinfeeev /Rusija/, a španski golman David de Gea poštovao je pravila, osim u jednom slučaju. 

Međutim, zbog poštovanja pravila, De Gea nije odbranio nijedan penal i njegova reprezentacija je ispala sa Svjetskog prvenstva. 

Pravila su jasna: golman mora ostati na gol liniji sve dok izvođač penala ne udari loptu. 

Međutim, golmani su izlazili sa gola mnogo prije kontakta lopte i noge šutera. 

Raniji izlazak i pomjeranje sa linije pomaže golmanima, jer smanjuje prostor za udarac i ugao za šut, pa lakše brane udarac. 

Video-snimak pokazuje da se hrvatski golman Subašić kretao u sva tri slučaja kada je odbranio penale protiv Danske. 

Trebalo je ponoviti i jedanaesterac koji je u regularnom dijelu utakmice promašio hrvatski reprezentativac Luka Modrić jer je i Schmeichel ranije izašao sa linije. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.