4.7.2018. 20:00
0
Iz Barselone tvrde: Jetra za Abidala nije kupljena na crnom tržištu
Fudbalski klub Barcelona negirao je danas da je njen bivši predsjednik Sandro Rosel kupio jetru za tadašnjeg defanzivca Erica Abidala.

Abidal, koji je sada tehnički sekretar kluba, podvrgnut je transplantaciji 2012. godine, nakon što je pronađen tumor u njegovoj jetri.

Mediji u Španiji naveli su da je Rosel kupio jetru za Abidala.

-Negiramo bilo kakve nepravilnosti vezano za taj slučaj- navodi se u saopštenju, prenio je BBC.

Navode su negirali i sam Abidal i bolnica u kojoj je obavljena transplantacija.
Abidal je u saopštenju naveo da je “uznemiren i tužan” zbog tih tvrdnji.

-Moj rođak Žerar je donirao jetru kako bi mi spasao život i na tome sam mu iskreno zahvalan. Procedure i protokoli su poštovani, a na raspolaganju je i medicinska dokumentacija koja sve to dokazuje- naveo je Abidal.

Portparol katalonskog pravosuđa rekao je da je slučaj protiv Rosela za “navodnu nelegalnu kupovinu organa” ove godine zatvoren bez optužbe.

Španska državna organizacija za transplantaciju saopštila je da je istraga koju je pokrenula zajedno sa bolnicom i Katalonskom organizacijom za transplantaciju, pokazala da su donacija i transplantacija obavljene prema važećim zakonima i kliničkim protokolima, prenosi Avaz.ba.

Abidal je proveo šest godina u Barceloni, osvojio je četiri šampionske titule i dvije Lige šampiona, a poslije transplantacije vratio se na teren u aprilu 2013. godine.

Tri mjeseca kasnije potpisao je za Monako, a 2014. godine u Olimpijakosu je završio karijeru.

Roselu se u Španiji sudi za pranje novca.


(Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.