6.7.2018. 12:45
1
FIFA zbog neovlaštenog proizvođača pića kaznila HNS sa 70.000 švicarskih franaka
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 70.000 švicarskih franaka zbog povrede marketinških pravila za vrijeme utakmice osmine finala svjetskog prvenstva protiv Danske.

Iz FIFA-e su objavili kako je Hrvatska za vrijeme utakmice koristila piće neovlaštenog proizvođača, a Fifa je dala ekskluzivna prava samo jednoj kompaniji čiji se proizvodi smiju vidjeti na utakmicama.

Iz krovne nogometne organizacije upozorili su i hrvatskog vratara Danijela Subašića i to zbog majice s likom Hrvoja Ćustića koju nosi ispod dresa, prenosi Hina.

Poručili su kako je Subašić prekršio pravilo prema kojem se na opremi ne smiju prikazivati osobne poruke.

Ovo je druga kazna koju je HNS dobio za vrijeme SP-a u Rusiji. Nakon utakmice s protiv Argentine kažnjen sa 13.000 švicarskih franaka zbog sudjelovanja naših navijača u tučnjavi, te zbog bacanja predmeta na teren.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.