9.7.2018. 13:00
0
Karić: Vraćamo se u Tuzlu poslije utakmice s Veležom
Nogometaši tuzlanske Slobode već peti dan pripremaju se u Fojnici. Kiša im posljednjih dana kvari raspoloženje, ali ne i plan rada.

Stručni štab, kao što je prije odlaska na završne pripreme izjavio Milenko Bošnjaković, poseban plan i program rada ima za igrače koji nisu bili na pripremama od prvog dana.

- Nadam se da ćemo do 1. kola biti spremni podnijeti tehničke zahtjeve koja nosi utakmica sa Zrinjskim u Tuzli - izjavio je Bošnjaković za Fenu, dodavši da je sadašnja Sloboda spoj mladosti i iskustva, te da ga raduje da su svi raspoloženi, vrijedni i poslušni.

Sportski direktor Denis Karić kaže da se unatoč lošem vremenu dobro radi.

- Momci su jutros odradili trening, drugi je popodne, a jedino je raspoloženje donekle poremetila povreda golmana Muminovića. Sutra je planirana utakmica s Veležom i odmah se vraćamo u Tuzlu, a ne u srijedu, kako je prvobitno planirano – kaže Karić za Fenu.

Muminović je podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom i očekuju se rezultati da se vidi koliko je povreda ozbiljna.

- Unatoč lošem vremenu, atmosfera na pripremama je jako dobra. Još nismo dogovorili protivnika za „generalku“ 14. jula. Pokušali smo pronaći jačeg suparnika u Hrvatskoj, Srbiji, te u BiH, ali svi su već  „rasprodani“, pa ostaje opcija sa Zvijezdom iz Gradačca – najavio je Karić.

Dodaje da je "igračka križaljka" uglavnom završena, ali da se traži još jedan iskusan stoper.

Sutrašnja utakmica s Veležom bit će četvrta za Slobodu od 9. juna kada su počele pripreme: Rudar (Bukinje) 2:0, Mladost (Doboj Kakanj) 0:3, Krupa 0:0.

Utakmica Sloboda - Velež igra se od 17 sati.

(Fena/Alen Avdić)



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.