10.7.2018. 17:45
0
Oglasio se nekadašnji reprezentativac Švicarske: Savez je morao da zabrani Xhaki, Shaqiriju i Lichtsteineru da igraju protiv Kostarike
Nekadašnji reprezentativac Švicarske, Kubilay Türkyilmaz, smatra da je Fudbalski savez Švicarske (SVF) morao da kazni Granita Xhaku i Xherdana Shaqirija zbog ponašanja na utamici sa Srbijom.

Piše: Haris Ahbabović

Generalni sekretar SVF-a, Alex Mischer, smatra da treba uvesti pravilo da dvojni državljani moraju da se odreknu drugog pasoša ako žele da igraju za Švicarsku. Türkyilmaz smatra da je to glupost.

"Razmišljanja generalnog sekretara su pomalo glupa. Ja isto imam dva pasoša, švajcarski i turski. Nikada se nisam osjećao tako ni u Švicarskoj ni u Tuskoj. Bilo je uvijek onih koji su me tako posmatrali, ali pasoš nikoga ne čini većim ili manjim Švicarcem", rekao je Türkyilmaz.

"Šta bi jedan snažan Savez uradio? Savez je morao da zaprijeti kaznama da se to ne dogodi. Ali, toga nije bilo, a onda se desilo ovo što se desilo. Snažna organizacija snažno bi reagovala - sama bi suspendovala Granita, Xherdana i kapitena Lichtsteinera. Snažni Savez bi toj trojici zabranio da igra na sljedećoj utakmici, protiv Kostarike. Garantujem vam: ti momci bi, po povratku u tim, u nokaut fazi, dali sve od sebe na terenu. Sve! Jer, to su igrači koje ponos nosi", rekao je Türkyilmaz.

Podsjećanja radi, Švicarska je pobijedila Srbiju sa 2:1, a golove su postigli Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.