12.7.2018. 13:45
0
''Engleska može plakati, ali ima i razloga da bude optimistična''
Uoči početka Svjetskog prvenstva Jose Mourinho prognozirao je kako će skupinu D u kojoj je igrala Hrvatska , proći Argentina te Nigerija. Prognozirao je portugalski stručnjak i kako će u polufinalu igrati Brazil i Portugal te Argentina i Njemačka.

Nakon pobjede Hrvatske nad Engleskom , Mourinho je u razgovoru za RT prokomentarisao utakmicu:

"Hrvatska je pobijedila zbog karaktera . Na poluvremenu sam rekao kako bi utakmica trebala biti završena jer Engleska je morala postići drugi gol koji bi prelomio susret. Hrvatska u tim trenucima nije izgledala najbolje, ali kada su zabili gol , sve se promijenilo. Psihološki su izrazito ojačali, ali i na terenu su izgledali kao bolja momčad . Pobjedu su definitivno zaslužili što potvrđuje i statistika prema kojoj je gordi albion imao jedan udarac na gol, a Hrvati su bili bolji u posjedu te kontroli igre."

"Trenutak koji je odlučio pobjednika došao je nakon greške. Mandžukić je igrao svoju karakterističnu utakmicu, bio je pomalo i umoran, ali kada se pojavila prilika, spremno ju je dočekao i zabio. Na kraju, Engleska je napravila četiri zamjene, Trippier je morao izaći i igrali su s igračem manje što je dodatno umanjilo njihove šanse za pobjedu", rekao je Mourinho pa dodao:

"Engleska je u prijašnjim susretima bila dominantnija, Maguire je slao parabolične lopte prema naprijed, no na tim se mjestima u polufinalu pojavljivao  Lovren i s lakoćom se nosio s tim. Kada sve zbrojimo, Hrvati su ovo zaslužili i ovo je ogroman uspjeh za njih. Hrvatska liga je relativno slaba, većina igrača ne igra u Hrvatskoj i usporedio bih ih sa sobom. Kada radite u drugoj državi, svoju domovinu doživljavate na potpuno drugačiji način i to je dodatna motivacija."

"S druge strane, Engleska može plakati, ali također ima razloga da bude optimistična. Momčad je napredovala u odnosu na protekla takmičenja, veoma su mladi i bit će iskusniji. Southgate i njegov štab zaslužuju sve pohvale i mislim da će i na sljedećim natjecanjima voditi reprezentaciju", zaključio je Portugalac.

A Graham Poll u kolumni za Daily Mail tvrdi da je turski sudac Cuneyt Cakir hrvatskim igračima dopuštao grubu igru.

"Kad igrači imaju dozvolu za grubu igru bez straha da će dobiti karton, prljava momčad profitira."

Hrvatska je imala 23 prekršaja, Englezi 14.

"Lovren i Rebić radili su grubi faul za faulom, sjeckali su igru i engleskim igračima crpili energiju", kaže engleski sudac, prenosi Goal.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.