13.7.2018. 21:00
0
Mandžukić: Umor? Da me sad neko pita da idem igrati finale, igrao bih
Hrvatska reprezentacija u nedjelju u 17 sati protiv Francuske igra za naslov svjetskog prvaka.

Mario Mandžukić jedan je od igrača koji najviše voli ovakve, velike utakmice. Sudjelovao je u oba gola protiv Nigerije u grupi, zabio je Dancima, asistirao Kramariću protiv Rusije i zabio je za finale protiv Engleske. Pred kraj te zadnje utakmice tresli su ga grčevi, ali je Mandžukić stisnuo zube. 

 - Umor? Da me sad neko pita da idem igrati, odradio bih. S druge strane, naravno da smo umorni, osjetimo to svaki dan i poslije svake utakmice. No, sva ta pozitivna energija među nama i koju dobivamo od ljudi iz Hrvatske i cijelog svijeta nas ispunjavaju i tjeraju dalje. Bit će snage, osobito nakon utakmice protiv Engleske koja nas je dodatno napunila samopouzdanjem - rekao je Mandžukić.

Objasnio je da se od prvog dana vidjelo da je reprezentacija spremna na nešto veliko. 

- Mi smo od samog početka vjerovali da možemo jako puno, ali nismo s time željeli previše u javnost. Ja sam od prvog dana u očima saigrača vidio taj neki sjaj i želju da nešto napravimo. To osjetiš svako jutro, na svakom doručku, na svakom treningu - rekao je Mandžukić i dodao:

- Nikad se nisam bolje osjećao. Znam da imam već 32 godine, ali se osjećam kao da imam 25 ili 26. Pun sam energije i planiram igrati na vrhunskom nivou najmanje tri, četiri godine, a možda i više, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.