15.7.2018. 8:48
0
Legenda Uniteda odgovorila Modriću: Ne vjerujem da si o tome razmišljao dok si gubio
Engleska protiv Belgije igrala je za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i izgubila 2:0. Tamo ih je poslala hrvatska reprezentacija koja je u srijedu nadoknadila zaostatak od 1:0 te u produžetku uspjela osigurati pobjedu pogotkom Marija Mandžukića.
Nakon povijesnog polufinala za obje reprezentacije na kraju ipak slavila Hrvatska i to potpuno zasluženo. Engleska je rano povela prekrasnim slobodnim udarcem Kierana Trippiera već u petoj minuti. Englezi su dominirali prvim poluvremenom, ali nisu uspjeli povećati prednost. U nastavku je Hrvatska dizala tempo te izjednačila u 68. minuti preko Ivana Perišića, koji će nekoliko minuta kasnije biti u prilici da riješi utakmicu, ali pogodit će vratnicu. Utakmica je otišla u produžetke u kojima je u 109. minuti neuništivi Mario Mandžukić postigao pogodak za 2:1 te riješio utakmicu. Englezi su posljednjih pola sata regularnog dijela i cijeli produžetak bili nevidljivi, a Hrvatska je zasluženo slavila. 

Nakon utakmice hrvatski reprezentativci su redom odgovarali na natpise engleskih tabloida prije utakmice koji su pisali o umoru hrvatskih igrača, kako se Hrvatske ne treba bojati te su već počeli slaviti odlazak u finale. Luka Modrić je tako izjavio: "Engleski novinari, televizijski komentatori, govorili su svašta o nama. Podcijenili su nas i to im je ogromna greška. Čitali smo i slušali sve što su govorili i pisali i samo smo komentirali: "OK, večeras ćemo vidjeti tko će biti umoran. Morali bi biti daleko ponizniji i više poštovati protivnike." 

Modrićev komentar nisu dobro dočekali na Otoku. Dio engleske javnosti se s pravom ljuti jer se radi o generalizaciji. Nisu svi mediji omalovažavali hrvatsku, ali dobar dio ipak jest. Jedna od zanimljivijih reakcija je ona legende Manchester Uniteda i bivšeg engleskog reprezentativca, danas trenera, Garyja Nevillea, koji je na Twitteru napisao: "Tokom godina sam ponovo i iznova slušao ovakve izjave. Moje je mišljenje da novinar, učenjak i komentator nikada nisu dobili nogometnu utakmicu u historiji, Modrić je sjajan igrač. Ne prihvaćam da je razmišljao o naslovnici Daily Stara u zaostatku od 1:0."

Neville je proveo gotovo 20 godina u Manchester Unitedu te upisao 85 nastupa za englesku reprezentaciju i ima bogato igračko iskustvo. Vjerojatno je u pravu. Međutim, Modrića i društvo su očito pogodili natpisi engleskih tabloida i doprinijeli tako zajedništvu i motivaciji. Možda Modrić nije razmišljao na početku drugog poluvremena pri zaostatku 1:0 o naslovnici Daily Stara, ali znao je da želi ušutkati Engleze i pokazati svijetu što on i hrvatska reprezentacija mogu napraviti. Ono što su napravili nije ništa manje od čuda. 

Engleska reprezentacija napravila je veliki rezultat. Mlada momčad na okupu je puno kraće od hrvatske reprezentacije, a najbolje od njih tek bismo trebali vidjeti. Nakon što su se strasti smirile i ti mediji su potvrdili igračku veličinu Luke Modrića i nevjerojatan rezultat reprezentacije, prenosi Index hr.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.