15.7.2018. 9:26
0
Hadžiabdić: San svakog igrača je da postane prvak svijeta
Nogometne selekcije Hrvatske i Francuske danas će igrati veliko finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Nogometaši Hrvatske će igrati jednu od najvećih utakmica u sportskoj historiji te države, a protiv sebe će imati moćnu selekciju Francuske, koja početkom takmičenja ipak nije spadala u najuži krug favorita za titulu. 

"Galski pijetlovi" su ipak dokazali da kritičari nisu u pravu, te da je pred selekcijom koju predvodi Didier Deschamps svijetla budućnost. 

Legenda bh. nogometa i Fudbalskog kluba Željezničar Enver Hadžiabdić smatra da u duelu iskusnog tima Hrvatske i Francuske koju "nosi" mladost i izuzetne fizičke predispozicije nema izrazitog favorita, te da će mnogo faktora odrediti ishod duela za prvaka svijeta. 

- Mislim da nas očekuje uzbudljivo finale, ali pobjednika je teško prognozirati. Mnogo toga će zavisiti od detalja, nadahnuća igrača, raspoloženja, ali i taktike koju postave treneri. O motivaciji u ovakvim mečevima je suvišno pričati. San svakog igrača je da postane prvak svijeta i uđe u historiju, tako da će sigurno svi na terenu dati i više od maksimuma - rekao je Hadžiabdić za Fenu. 

Bivši igrač i trener Željezničara naglašava da su u finalnu njegove simpatije na strani Hrvatske, ali da našim zapadnim komšijama neće biti lako protiv Francuza koji su pokazali zavidan nivo nogometa. 

- Francuzi u svom sastavu imaju odlične igrače koji se izuzetno dobro kreću, a Deschamps ih s klupe dobro vodi. Hrvati su u sličnoj situaciji, krasi ih velika borbenost i iskustvo, taktički su dobro postavljeni, tako da je u finalu sve moguće. Očekujem da će obje ekipe dosta oprezno započeti utakmicu - objasnio je Hadžiabdić. 

Hadžiabdić je u dresu Željezničara osvojio titulu prvaka bivše države 1972. godine, a klubu je kao trener donio i prvu titulu prvaka BiH u finalu protiv Sarajeva 1998. godine. 

Finale između Hrvatske i Francuske će biti odigrano danas od 17 sati na Lužniki stadionu u Moskvi.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.