15.7.2018. 18:15
0
Rusija predala Kataru ulogu domaćina narednog SP-a u fudbalu
Organizator Svjetskog fudbalskog prvenstva Rusija formalno je predala danas ulogu domaćina Kataru u kojem će se 2022. godine igrati naredni mundijal.

Finalnim mečem Hrvatske i Francuske danas će u Moskvi biti završeno Svjetsko prvenstvo 2018, a u Kremlju je danas održana svečanost na kojoj je ulogu narednog organizatora mundijala preuzeo Katar.

Svečanosti su prisustvovali ruski predsjednik Vladimir Putin, katarski emir Sheikh Temim bin Hamad Al Thani i predsjednik Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) Giani Infantino, javlja agencija Anadolija. 

Putin je Al Thaniju simbolično poklonio i loptu kakva će biti korištena na današnjem finalu.

- Ponosan sam na organizaciju Svjetskog prvenstva u Rusiji. Prvenstvo završava danas, a ponosni smo na sve što smo učinili za fanove tog fantastičnog sporta - kazao je Putin.

Prvi čovjek FIFA-e Infantino je kazao da se tokom proteklog mjeseca zaljubio u Rusiju i da se nada da će se za četiri godine zaljubiti i u Katar.

- Fudbal je ljubav, emocija, porodica i zabava. Sve to smo vidjeli u Rusiji - poručio je Infantino.

(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.