22.7.2018. 11:48
0
Sarajevo gostuje u Bijeljini kod Radnika, Tuzla City svoj premijerligaški put počinje na Pecari
Preostala dva susreta 1. kola nogomete BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine igaju se danas.

U jednom od derbija kola ekipa Sarajeva gostuje u Bijeljini kod Radnika, dok Široki Brijeg na Pecari dočekuje novog premijerligaša, ekipu Tuzla City. 

Trener Sarajeva Husref Musemić očekuje dobar rezultat na startu, obzirom da je njegov tim posljednje dvije sezone loše otvorio prvenstvo u prvih pet-šest kola. 

- Ne želimo da nam se to ponovo desi. Radnik je kvalitetna ekipa, iako im otišao jedan od ponajboljih igrača - Beširević. Prije tri dana smo odigrali susret evropske lige, igrači su umorni, ali imam dovoljan broj igrača da izvršim neke rokade - kazao je Musemić. 

Susret Radnik - Sarajevo igrat će se od 17.30 sati, dok Široki Brijeg i Tuzla City igraju od 20.30 sati.

U subotu su odigrana četri susreta 1. kola.  Aktualni prvak Zrinjski na Tušnju je u derbiju pobijedio Slobodu sa 1:0. Istim rezultatom Željezničar je slavio Gabeli prptiv Goška, Krupa je na domaćem terenu bila bolja od Čelika sa 3:1, dok su Mladost i drugi novi premijerligaš - bijeljinska Zvijezda 09 igrali bez golova.             

Rezultati 1. kola BHT Premijer lige BiH:
21. jula: 
Sloboda - Zrinjski 0:1
Gošk - Željezničar 0:1
Krupa na Vrbasu - Čelik 3:1
Mladost - FK Zvijezda 09 0:0
danas:
Radnik - Sarajevo (17.30)
Široki Brijeg - Tuzla City (20.30)

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.