25.7.2018. 13:48
0
Trener Želje poručio: Iz Apollona su rekli da se ne obaziru na atmosferu na Grbavici. Nisu oni svjesni gdje su došli
FENA
FENA
FENA
FENA
Fudbaleri Željezničara sutra protiv Apollona iz Limassola igraju prvi meč 2. pretkola Evropske lige, a trener "plavih" Slobodan Krčmarević pohvalio je protivnika i navijače kiparskog kluba, ali i upozorio da Kiprani ipak nisu svjesni atmosfere na stadionu "Grbavica".

Krčmarević je na konferenciji za medije naglasio da je za Apollon igrao tokom karijere, te proveo i dvije godine u svojstvu šefa stručnog štaba.   

- S Apollonom sam osvajao titule, a bio sam i dvije godine trener ekipe. To je veliki klub s bogatim vlasnikom, redovno učestvuju u grupnoj fazi Evropske lige, a imaju fantastične navijače. Kod mene ipak emocija nema, vjerujem u svoje igrače i podršku navijača, a mislim da su oni blagi favorit. Rekli su da se ne obaziru na atmosferu na Grbavici, a mi ćemo to pokušati iskoristiti za motivaciju. Nisu oni svjesni gdje su došli - rekao je trener Željezničara. 

Krčmarević dobro poznaje ekipu Apollona koja igra odličan fudbal, ali ističe da je prednost Željezničara kontakt igra koju Kiprani ne trpe. 

- Imaju odlične napadače, ali nisu dobri u duelu. Mi smo snažniji i pokušat ćemo iskoristiti prekide. Nikome nije svejedno kada su u šesnaestercu Rodin, Bogićević, Krpić i Bakrač, a imamo i odlične izvođače prekida - zaključio je Krčmarević koji se nada pobjedi Željezničar bez primljenog gola.

Prvotimac Anel Šabanadžović je dodao da će ekipa dati sve od sebe za povoljan rezultat, te da su svi igrači svjesni važnosti utakmice, a osvrnuo se i na novi teren stadiona Grbavica. 

- Malo nas je iznenadila brža podloga u proteklom meču, ali trenirali smo i navikli se na travnjak. Analizirali smo protivnika i vjerujem da ćemo svi dati sve od sebe za pobjedu - rekao je fudbaler. 

Utakmica između Željezničara i Apollona će biti odigrana sutra u 20.30 sati na stadionu "Grbavica".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.