4.8.2018. 17:44
0
Milomir Odović potpisao dvogodišnji ugovor sa Željom sa mogućnošću produženja na još jednu godinu
Početkom sedmice Upravni odbor FK Željezničar za novog šefa stručnog štaba imenovao je Milomira Odovića koji je danas i zvanično potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu godinu.

Milomir Odović je rođen 26. marta 1955. godine u Ilijašu. Upravo je iz ilijaške Sloge kao fudbaler stigao u Željezničar za koji je odigrao 262 zvanične utakmice i postigao 25 golova. U igračkoj karijeri je još nosio dresove austrijskih ekipa VOEST i Spittal, te visočke Bosne.

Trenersko ime stekao je radeći u Premijer ligi BiH. Popularni Oda je sa klupe vodio Rudar Ugljevik, Slaviju, Borac, Velež, GOŠK, Rudar Kakanj, Čelik i dva puta Željezničar.

Na klupi Plavih bio je na 53 utakmice. Ostvario je 31 pobjedu, 12 remija i deset poraza.

U Plavom salonu su danas ugovor potpisali šef struke Milomir Odović i predsjednik Kluba Senad Misimović.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.