6.8.2018. 13:20
0
Hurem: Ako pobijedimo Vllazniu sve će biti lakše
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo sutra će u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici utakmicom protiv albanske ekipe Vllaznie započeti kvalifikacije za nastup u novoj sezoni Lige prvaka.

Prvakinje BiH i ove godine su domaćin turnira, a pored ekipe Vllaznie, na turniru učestvuju estonski Parnu Jalgpalliklubi i moldavski SS Anenii Noi. 

Trenerica sarajevskog kolektiva Samira Hurem vjeruje da SFK 2000 ove sezone ima snagu da osvoji kvalifikacioni turnir, te da će u slučaju sutrašnje pobjede protiv tima iz Albanije u toj namjeri i uspjeti. 

- Prošle godine smo igrale s Vllaznijom i znamo šta nas čeka. Ove godine grupa je mnogo bolja, ali i naša ekipa je jača jer smo obavile odlične pripreme i doveli pojačanja. Prošle godine smo imali mlad tim i nismo mogli učiniti mnogo, sada znamo da ovaj tim takmičenja ne možemo igrati s toliko mladom ekipom. Vjerujem da ćemo izaći spremne, očekujem da ćemo osvojiti turnir i plasirati se dalje - kazala je Hurem na današnjoj konferenciji za medije.  

Vjeruje da će rasplet turnira ovisiti o sutrašnjem meču protiv Vllaznie. 

- Ako sutra pobijedimo sve će biti mnogo lakše, a tada bi rasplet grupe odlučivao naš duel protiv estonske ekipe. Nadamo se da će nas i publika podržati, naravno ne očekujem mnogo naših navijača u Zenici, ali podrška bi nam mnogo značila - podvukla je Hurem. 

Igračica sarajevskog kluba Azra Numanović ističe da bilo kakav vid podrške daje snagu nogometašicama SFK 2000 u teškim mečevima. 

- Podrška nam daje snagu i motivaciju u teškim i ključnim momentima. Prošle godine nismo ostvarili dobar rezultat i sada to želimo ispraviti. Spremne smo za utakmice, pripremile smo se i motivacija je na najvišem nivou. Nadam se da ćemo sutra odraditi dobar posao i da pokušamo proći dalje - zaključila je Numanović. 

Utakmica SFK 2000 - Vllaznia će biti odigrana sutra u 17 sati u Trening centru NS BiH. Naredni meč kvalifikacionog turnira prvakinje BiH će igrati u petak, 10. augusta u 17 sati protiv SS Anenii Noi, a zadnji meč protiv Parnu Jalgpalliklubi na rasporedu je u ponedjeljak, 13. augusta također u 17 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.