8.8.2018. 14:08
0
Arrizabalaga će biti najskuplji golman na svijetu
Španski nogometni prvoligaš Athletico Bilbao potvrdio je da će njihov golman Kepa Arrizabalaga napustiti klub za odštetu od 80 miliona eura.
Arrizabalaga uskoro odlazi u Chelsea i njegov transfer znači da će on postati najskuplji golman u istoriji.

U londonskom klubu  23-godišnji Baskijac će zamijeniti Thibauta Courtoisa, belgijskog reprezentativca, koji je bilzu prelaska u Real Madrid.

- Željeli smo ga zadržati, ali nismo mogli ništa učiniti. Njegova želja za odlazak je bila prevelika - saopćeno je iz baskijskog kluba, u kojem je Arrizabalaga bio od 2004. godine. 

Dosadašnji rekorder po visini novčane odštete bio je Brazilac Alisson Becker, koji je tri sedmice ranije dres Rome zamijenio s Liverpoolovim za 75 miliona eura.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.