19.8.2018. 21:16
0
Željezničar rutinski golovima Čurjurića i Vranješa slavio u Tuzli
Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 2:0

U sedmoj minuti Veselinović šutira sa distance, Fejzić sigurno brani. U 19. minuti Bakrač iskosa ubacuje, lopta odlazi malo pored gola domaćih. Šest minuta poslije Rodin glavom šutira nakon kornera, ali bez veće opasnosti po gol Tuzle City. U 30. minuti dobra situacija za Tuzlu City, Efendić je probio po desnoj strani, ubacio, a Ziljkić zakasnio.

Nukić u 44. minuti sa distance šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0


Željo do vodstva dolazi u 55. minuti. Pavić  je odigrao do Zajmovića, ovaj dodao do Krpića koji grudima spušta za Čurjurića čiji sjajni volej sa ivice kaznenog prostora pogađa mrežu domaćih. Ziljkić u 66. minuti šutira sa distance, Kjosevski sigurno hvata. U 71. minuti udarac Ziljkića brani Kjosevski, dvije minute poslije Bakrač šutira preko gola nakon kornera. Ziljkić je probao i iz slobodnog udarca u 75. minuti, ali Kjosevski brani.

Potvrdu pobjede Željezničara u 92. minuti donosi Vranješ koji je nakon kombinacije sa Zajmovićem rutinski matirao golmana domaćih za konačnih 2:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Krupe. Susret na Grbavici počinje u 20 sati.

(Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.