21.8.2018. 19:45
0
Slovenac Čeferin se ponovno kandidirao za predsjednika UEFA-e
Aktuelnog predsjednika Evropskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksandar Čeferina, kojemu sadašnji mandat istječe u februaru iduće godine, njegov je nacionalni savez u utorak službeno predložio za novi mandat, u čemu ga je podržalo još sedam nacionalnih nogometnih saveza, saopćeno je iz Nogometnog saveza Slovenije.

Aleksandru Čeferinu, 50-godišnje slovenskom pravniku, izglasan je skraćeni mandat čelnika UEFA-e na vanrednom izbornom kongresu koji je održan u septembru 2016. godine u Ateni, nakon ostavke  Michela Platinija koji je krajem 2015. morao odstupiti zbog korupcijskog skandala. Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Holanđanina Michaela van Praaga. 

Povodom nove kandidature Čeferin je izjavio da mu ona mnogo znači i predstavlja veliku čast, ali i odgovornost te da vjeruje kako će Slovenija na njega i ubuduće moći biti ponosna.

Čeferin je sedmi predsjednik u historiji Evropskog nogometnog saveza, a njegovi prethodnici su bili Danac Ebbe Schwartz, Švicarac Gustav Wiederkehr, Italijan Artemio Franchi, Francuz Jacques Georges, Šveđanin Lennart Johansson i već pomenuti francuski nogometni velikan Michel Platini, prenosi Index.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.