21.8.2018. 21:00
0
Fudbaler Ajaxa probudio se iz kome nakon godinu dana
Abdelhak Nouri (20) bio je veliki talent Ajaxa i prošle je godine trebao postati prvotimac slavnog kluba. Nažalost, to se nikada neće dogoditi.

Naime, Appie, kako ga svi zovu, početkom jula prošle godine srušio se na terenu tijekom pripremne utakmice s Werderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Innsbrucku. 

Kolabirao je zbog srčane aritmije, a utvrđeno je da je pretrpio ozbiljnu i trajnu ozljedu mozga. Zbog nedostatka kisika, ključni organ mu je nepovratno ozlijeđen i nikad se neće do kraja oporaviti, a kamoli igrati vrhunski fudbal za koji je bio predodređen nakon što je pretprošle sezone debitovao za prvu ekipu, piše index.hr.

Navijači Ajaxa odmah su se stavili na raspolaganje obitelji Nouri i rekli da će skupljati pomoć za Appieja.

Ali njegove tužne roditelje dodatno su iznenadili kada se more njih pojavilo ispred zgrade u amsterdamskoj četvrti Geuzenveld u kojoj Nourijevi žive, i to upravo u trenutku kada su se majka i otac vraćali iz bolnice.

Dirnuti Appiejevi roditelji rasplakali su se, zahvaljivali navijačima Ajaxa, grlili ih i ljubili, a otac se podigao iz automobila koji se jedva probio kroz gužvu i pokušao im se obratiti, ali su ga preplavile emocije dok je mnoštovo oko njega palilo baklje i skandiralo ime njegovog sina.

I onda, više od godinu dana nakon ovih dirljivih i beskrajno tužnih scena, konačno jedna sjajna i vesela vijest vezana za Appieja. Napokon se probudio iz kome, prepoznao svoje najbliže i komunicirao s njima, prenosi Sport1.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.