31.8.2018. 19:15
0
Ćorić: Uz maksimalan angažman do pobjede nad Željezničarom
Svjesni smo šta nam znači ova utakmica i dat ćemo sto posto kako bismo u derbiju protiv Željezničara osvojili sva tri boda - kazao je na konferenciji za novinare trener Širokog Brijega Denis Ćorić.

Ćorić je klub preuzeo nakon remija Širokog u posljednjem kolu Premijer lige BiH u Gabeli, a prvi veliki test imat će već u nedjelju protiv Željezničara.

- Željezničar se, naravno, respektira, posebice nakon Odovićevog dolaska, koji je Sarajlije podigao za nivo više. Istina, Željo je imao u prošlom kolu kiks na Grbavici protiv Krupe (1:1), ali to je samo opasnost više, jer će se na Pecari pokušati vaditi - kazao je Ćorić.

Široki je, nakon sedam odigranih kola, jedina neporažena ekipa u domaćoj ligi, no ono što muči klub s Pecare je hronična neučinkovitost. Nakon što su početkom avgusta Čeliku zabili šest golova, u sljedeća četiri susreta nogometaši Širokog uspjeli su zabiti samo jedan. To je na kraju i presudilo treneru Borisu Paviću. 

- Nadam se da ćemo u nedjelju konačno proraditi te da ćemo, uz maksimalan angažman i dozu uvijek potrebne sreće, uzeti sva tri boda - poručio je Ćorić.

Utakmica NK Široki Brijeg – FK Željezničar igra se u nedjelju od 20 sati na stadionu Pecara.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.