4.9.2018. 18:55
0
"Begović je obavio razgovor sa selektorom i ako je bilo nesporazuma, sve je riješeno"
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za mečeve Lige nacija protiv reprezentacija Sjeverne Irske i Austrije, a pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog Gordan Ciprić ističe da je danas mnogo jasnija situacija s povredama u taboru bh. tima.

Ciprić naglašava da je prije nekoliko dana bilo dosta upitnih igrača, posebno u odbrambenoj liniji, ali da je dijagnostika ukazala da Prosinečki zasigurno ne može računati samo na Vranješa i Bičakčića.

Istaknuo je i da su golman Asmir Begović i selektor Prosinečki obavili razgovor i riješili nesporazume. 

- Begović je obavio razgovor sa selektorom i ako je bilo nesporazuma, sve je riješeno. Begović je uvijek bio član reprezentacije - rekao je Ciprić. 

Osvrnuo se na mečeve protiv Sjeverne Irske i Austrije, te naglasio da se reprezentacije BiH nikome ne treba prilagođavati.

- Imamo svoje ciljeve, želimo se kvalificirati na evropsko prvenstvo. Pokušat ćemo nametnuti našu igru protivnicima i mislim da imamo kvalitet. Ne smijemo prihvatiti igru Sjeverne Irske, koja igra dugim loptama i mnogo trči. Trebamo spustiti loptu na zemlju i igrati pas igru - zaključio  je Ciprić.

Reprezentativac Goran Zakarić je dobio ponovo poziv u selekciju BiH nakon dobrih igara u dresu beogradskog Partizana. Naglašava da je na njemu da dobro igra, a na selektoru da odluči da li je potreban ekipi. 

- Moje je da dajem sve od sebe. Na raspolaganju sam selektoru i dat ću maksimum da pomognem reprezentaciji. Očekuje nas težak posao u obje utakmice, ali uz maksimalno zalaganje vjerujem da možemo napraviti dobre rezultate - rekao je Zakarić. 

Golmana Ibrahima Šehića nije poremetila cijela priča s Asmirom Begovićem s kojim konkuriše za mjesto prvog golaman u reprezentaciji.  

- Prošli smo mnogo toga zajedno. On je bitan dio reprezentacije, a o drugim stvarima ne bih pričao - rekao je Šehić. 

Upoznat je s kvalitetom Sjeverne Irske i Austrije protiv kojih BiH igra naredne mečeve.

- Sjeverna Irska nije klasična otočka ekipa koja igra dugim loptama. Opasni su, znaju igrati prekide ali imaju i brze kontranapade. Gledao sam ih kada je Prosinečki bio selektor Azerbejdžana. Austrija je jaka, igrali smo protiv njih i neće biti lako. Očekuju nas teške utakmice - ističe Šehić. 

Dodaje da su ekipu poremetile povrede odbrambenih igrača, ali da su svi igrači standardni u klubovima i neće im biti teško da se uigraju.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.