8.9.2018. 15:54
0
Prvo poluvrijeme Sjeverna Irska - BiH završeno rezultatom 0:1
Rezultatom 1:0 za Bosnu i Hercegovinu završeno je prvo poluvrijeme između nogometnih reprezentacija BiH i Sjeverne Irske u Belfastu.

Bh. reprezentativac Haris Duljević u 36 minuti pogodio je mrežu Sjeverne Irske uz asistenciju Edina Džeke.

Prva je ovo utakmica u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, a bh. nogometaši igraju u prvom kolu grupe 3 Lige B i to je prvi zvanični susret selektora Roberta Prosinečkog.

Prvu pravu šansu bh. reprezentacija imala je u 30 minuti susreta, kada je Višća dodao loptu do Džeke, a njegov udarac odbranio je golman Sjeverne Irske.

U nastavku akcije, Pjanić je dobio žuti karton, dok je još u devetoj minuti Ćivić dobio žuti karton.

Prije ove akcije lopta je bila uglavnom u posjedu reprezentacije Sjeverne Irske koja je nekoliko puta zaprijetila golom, ali mreža se nije zatresla.

Posljednji pokušaj nogometaša Sjeverne Irske bio je u vremenu nadoknade prvog poluvremena, Norwood je šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

Za BiH tim igraju Šehić, Čivić, Šunjić, Zukanović, Bešić, Sarić, Pjanić, Cimirot, Višća, Duljević i Džeko, a na klupi su Kjosevski, Pirić, Nastić, Prcić, Bajić, Kodro, Krunić, Zakarić i Milošević.

Za Sjevernu Irsku igraju Peacock-Farrell, McLaughlin, Lewis, Evans, Saville, McGinn, Davis, Lafferty, Dallas, Norwood i Cathcart.

(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.