11.9.2018. 12:16
0
Agnelli: Zeleno svjetlo za treće UEFA-ino klupsko takmičenje
Predsjednik Evropske asocijacije klubova (ECA) Andrea Agnelli potvrdio je da je dato "zeleno svjetlo" za treće UEFA-ino takmičenje, pored Lige prvaka i Evropske lie.

Juventusov predsjednik, koji je također i prvi čovjek ECA-e, govorio je danas na generalnoj skupštini i otkrio da će biti formirano novo evropsko klupsko takmičenje. 

- U očekivanju odobrenja Izvršnog komiteta UEFA-e,  dato je zeleno svjetlo za predstavljanje trećeg takmičenja, koje će okupiti 96 klubova, od sezone 2021./22. - potvrdio je Agnelli, a prenosi Football Italia.

Format takmičenja još nije poznat, ali se vjeruje da će biti po uzoru na bivši Kup pobjednika kupova.

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.