12.9.2018. 12:25
0
"Raspad sistema, Španija nas je razbila"
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je razočaran nakon teškog poraza od Španije u Ligi nacija.

Vicešampion planete je u Španiji doživio pravi debakl rezultatom 6:0 i upisao najveći poraz u istoriji “vatrenih”.

“Imali smo odličnih 20 minuta u uvodu, tri stopostotne šanse. Tada smo nestali sa terena, nije bilo ni duela, ni agresije, raspad sistema. Protivnik nas je razbio. Čestitke Španiji, a za nas jer ovo velika pouka”, kazao je selektor Dalić.

Hrvatsku je na Mundijalu krasila velika borbenost i sjajan takmičarski duh. Sinoć je bio primjetan ogroman pad u igri u odnosu na nastupe na Svjetskom šampionatu.

“Moramo da znamo da imamo problem. Ne možemo se uvijek vraćati nakon primljenih golova kao na Svjetskom prvenstvu. Primili smo šest golova, to je jako teško za nas. No, što je tu je, moramo da vidimo šta dalje”, zaključio je Dalić, prenosi CDM.

Hrvatska takmičenje u Ligi nacija nastavlja 12. oktobra susretom sa Engleskom na domaćem terenu.


Lejla Trle

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.