12.9.2018. 16:02
0
Edin Džeko nakon utakmica protiv Sjeverne Irske i Austrije: Greške se dešavaju, ali ne smije se desiti da ne damo sve od sebe
Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nakon dva kola Lige nacija nalazi na prvom mjestu sa stopostotnim učinkom i šest osvojenih bodova.

U prvoj utakmici, izabranici Roberta Prosinečkog su slavili protiv Sjeverne Irske u Belfastu rezultatom 2:1, dok su sinoć ostvarili pobjede od 1:0 protiv selekcije Austrije, a jedini pogodak na utakmici postigao je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

On je danas prokomentarisao prethodne utakmice, te se zahvalio svima koji su reprezentaciji pružali podršku. A šta je rekao pročitajte u nastavku:

''Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško.

Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi. 

Navijači nas čine boljima i dajete nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga.

Greške se svima dešavaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama.

Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda.
Hvala Vam, na svemu što jeste i na svemu što možete biti.

Voli vas vaš kapiten''
, izjavio je Edin Džeko koji je sinoć odigrao 95. utakmicu u dresu reprezentacije, te postigao 53. pogodak.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.