13.9.2018. 16:37
0
Kadeti BiH u Srebreniku poraženi od Srbije u drugoj pripremnoj utakmici
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Srebreniku, u prijateljskoj utakmici, poražena od odgovarajuće selekcije Srbije s 1:0 (1:0).

Jedini pogodak postignut je već u 5. minuti, a strijelac je bio Luka Kljajić.

Srbija se tako revanširala bh. nogometašima za poraz od prije dva dana u Banovićima, kada su izabranici Sakiba Malkočevića pobijedili 2:1.

- Bile su ovo dobre provjere za obje selekcije pred početak kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. u Irskoj. Bez obzira na rano primljeni gol, odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, možda najbolje koje je ova generacija odigrala do sada. Nedostajao je samo gol, pa da dojam bude potpun. Bili smo bolji, ali moram priznati da je Srbija bila bolja u prvoj utakmici kada smo mi pobijedili - izjavio je za Fenu selektor Malkočević.

Najavio je da će u narednih sedam dana objaviti spisak od 20 igrača koji će biti prijavljeni za kvalifikacione susrete.

Pripreme U-17 reprezentacije počet će 5. oktobra u Zenici.

Naša zemlja je od 10. do 16. oktobra domaćin kvalifikacija grupe 2 u kojoj se još nalaze Ukrajina, Island i Gibraltar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.