18.9.2018. 21:01
0
Inter u posljednim minutama do pobjede protiv Tottenhama, Messi postigao hat-trick u pobjedi protiv PSV-a
Počela je nova sezona Lige prvaka, a već su odigrana dva susreta. Inter je slavio 2:1 protiv Tottenhama, dok je Barcelona pobijedila PSV rezultatom 4:0.

Inter - Tottenham

Inter se konačno vratio u Ligu prvaka, te su odličnim preokretom došli do pobjede protiv Tottenhama rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu nismo imali priliku gledati pretjerano zanimljivu utakmicu, a ono je završeno bez golova. Ipak, u drugom poluvremenu smo gledali mnogo zanimljiviju utakmice, a prvi do pogotka je stigao Tottenham. U 53. minuti Eriksen je šutirao prema golu, a golman domaće ekipe nije najbolje reagirao, te je Tottenham poveo sa 1:0.

Nakon toga, Tottenham je nastavio napadati, no nisu uspjeli stići do pogotka. A onda u 86. minuti Icardi postiže odličan pogodak za 1.1. Inter je poslije tog pogotka nastavio sjajno igrati, pa su u 93. minuti stigli do potpunog preokreta i na kraju pobjede. Nakon kornera Vecino se odlično snašao i pogodao glavom mrežu Tottenhama za konačnih 2:1 i prva tri boda u Ligi prvaka nakon 2012. godine.



Barcelona - PSV

Barcelona je očekivano slavila u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 32. minuti kada je Leo Messi postigao odličan gol iz slobodnog udarca. A to je bio i rezultat za kraj prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, PSV je krenuo nešto ofanzivnije, no Barcelona im nije dozvoljavala da stignu do pogotka. U 75. minuti Dembele pogađa za 2:0, da bi na 3:0 povećao Messi samo dvije minute kasnije. Konačan rezultat postigao je Messi u 87. minuti, a to mu je bio treći gol na ovoj utakmici. 

Barcelona je ovaj meč završila s igračem manje, nakon što je u 79. minuti susreta Umtiti isključen iz igre.



 (Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.