24.9.2018. 22:21
1
FIFA u potpunosti "izignorisala" Ronalda: Nije dobio nijednu nagradu, Ronaldo nije ni došao na svečanost
Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača godine u izboru FIFA-e.

Piše: Haris Ahbabović

On je pobijedio u konkurenciji u kojoj su se još našli fudbaler Liverpoola, Mohamed Salah, te novi fudbaler Juventusa, Cristiano Ronaldo.

Ovo je treća velika nagrada za veznjaka Real Madrida. Luka je proglašen za najbolje igrača SP u Rusiji, najboljeg igrača u Ligi prvaka za prošlo sezonu, a sada je proglašen i za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA-e.

Ipak, Cristiano Ronaldo nije došao na dodjelu nagradu u London.

Ronaldo je prije nekoliko mjeseci izgubio od Modrića u borbi za igrača godine u Evropi. Njegov izostanak iz Londona mnogi vide kao znak da Portuglac nije izabran ni za najboljeg fudbalera svijeta. 

Također, uprkos tome što se najavljivao da će gol Ronalda protiv Juventusa iz Lige prvaka, kada je na maestralan način pogodio makazicama, biti proglašen za gol godine, ni to se nije dogodilo. Ta nagrada pripala je Salahu.

Kao razlog izostanka Ronalda, španski mediji navode utakmicu koju Juventus igra u srijedu protiv Bologne.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.