26.9.2018. 9:20
0
Modrić o danima u Mostaru, Zrinjskom, bh. fudbalu
Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača godine u izboru FIFA-e. Jedan dio svoje karijere veznjak Real Madrida i Vatrenih proveo je u mostarskom Zrinjskom. Kako kaže, ta mu je etapa u karijeri puno pomogla.

Zagrebački Dinamo je 2003. poslao Modrića u Zrinjski iz Mostara u kojem je sa samo 18 godina bio proglašen za igrača lige. 

"Svaki dio moje karijere utjecao je na ovo što danas proživljavam u Londonu. Bitni su i moji počeci, dok sam još bio dijete, pionirski i juniorski dani, a poslije i seniorski staž. U svakoj sam momčadi svake godine nešto naučio i svako je to razdoblje bilo iznimno važno u razvoju moje karijere. I još nešto vrlo bitno; nikada u svojoj karijeri nisam preskakao stube, sve je išlo postupno, ali uzlaznom putanjom. Svaka stuba i svaki klub za mene imaju jednaku važnost i težinu. Dinamo je, primjerice, imao veliki utjecaj. Došao sam u Maksimir kao četrnaestogodišnjak i prošao sve selekcije do seniorske momčadi. U Zagrebu sam bio sam, sve me to izgradilo kao osobu, pomoglo mi je da se osamostalim", kazao je Modrić za Večernji list.

Na upit da li je Dinamu zamjerio kad ga je poslao u Mostar na posudbu, Modrić kaže da ga to nije povrijedilo.

"Bile su to moje najosjetljivije godine, bilo mi je bitno da odem negdje gdje ću igrati. Otišao sam u meni nepoznatu bosanskohercegovačku ligu, ali poslije se pokazalo da je to bio dobar izbor za mladoga igrača jer sam se pripremio za velike izazove. Ta mi je etapa u karijeri puno pomogla", kaže Luka.

U dresuZrinjskog odigrao je 22 utakmice uz učinak od 8 pogodaka, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.