26.9.2018. 12:00
0
Ronaldo svima pokazao šta misli o FIFA-inoj nagradi: Ove trofeje niko neće ukrasti
Nakon što je Barcelona iskazala nezadovoljstvo jer njen igrač Lionel Messi nije dobio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta to isto je učinio Portugal ogorčen što nije nagrađen njegov Cristiano Ronaldo.

"Modrić je veliki igrač zato sam ga pri svom glasovanju stavio na drugo mjesto. No najbolji nogometaš prošle sezone nesumnjivo je bio Cristiano Ronaldo. Zabio je 50 golova. Čini se da sve ono što je vrijedilo ranije sada ne vrijedi", izjavio je portugalski selektor Fernando Santos a prenose novine Marca. 

Luka Modrić, hrvatski kapiten i vezni igrač Real Madrida, u ponedjeljak je dobio nagradu The Best za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini u organizaciji krovne svjetske organizacije Fife. Glasovali su treneri, igrači te novinari iz čitavog svijeta kao i navijači. Modrić je dobio 29 posto glasova, Ronaldo 19 posto, a egipatski napadač Mohamed Salah 11,2 posto glasova.

Manje od 24 sata nakon završetka priredbe u Londonu, na koju Ronaldo nije došao, iz njegovog muzeja u portugalskom gradu Funchalu stigla je kontroverzna poruka. "Ove trofeje nitko neće ukrasti. Imamo alarm", istaknuo je muzej na Instagramu gdje je objavio fotografije Ronaldovih pehara iz tamošnjeg muzeja.  

(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.