26.9.2018. 19:30
1
Sarajevo u derbiju kola pobijedilo Široki Brijeg golom Benjamina Tatara
Nogometaši Sarajeva večeras su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pobijedili ekipu Širokog Brijega sa 1:0 (1:0) u derbi susretu 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Benjamin Tatar u  29. minuti. 

Utakmicu na Koševu nešto bolje su otvorili Širokobriježani koji su zaprijetili nekoliko puta, ali je rezultat ostao nepromijenjen. 

Kazna za promašaje uslijedila je u 29. minuti kada je Selmir Pidro sjajno ubacio loptu s lijeve strane, a na pravom mjestu bio je Tatar koji glavom pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača. U samom finišu domaći tim imao je priliku poveća, ali je sjajni šut Rahmanovića sa 25 metara odbranio Bandić. 

U drugom dijelu i pored nešto slabije igre domaći tim  je imao tri šanse da poveća prednost, ali je pokušaje Ahmetovića i Halilovića zaustavio Bandić, dok je Hebibović dobro šutirao, ali njegov udarac završio pored gola.

 U ostalim susretima 11. kola aktualni prvak Zrinjski teže od očekivanog u Mostaru je pobijedio Mladost sa 1:0,  Tuzla Cityu je na Tušnju slavila protiv Krupe sa 2:1, dok su susreti Zvijezda 09 - Radnik  i Gošk - Čelik završeni  bez golova. 

 U posljednjem susretu 11. kola večeras od 20.30 sati na Grbavici se sastaju Željezničar i Sloboda. 

(Fena / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.