28.9.2018. 13:37
7
Tužna priča bivšeg bh. reprezentativca: Nekad se “laktao” s “pravim” Ronaldom, sad preživljava kao skladištar
Fudbalski svijet pitao se ko je sada ta ‘Bosna i Hercegovina’ nakon što su 18. decembra 1996. odigrali prijateljsku utakmicu protiv velikog Brazila, tadašnjeg aktuelnog svjetskog prvaka iz SAD-a.

Brazilci su pobijedili 1-0 uz dosta muke golom jednog od najboljih igrača svih vremena, Ronalda Nazaria. BiH je povela golom Bolića, ali zbog ofsajda je spriječen šok u Manausu.

“Ta utakmica mi je u srcu, malo se igrača može pohvaliti da su igrali protiv najboljih na svijetu. Izgubili smo 1-0, poništen nam je čist gol Bolića. Taj rezultat s obzirom na okolnosti je bio sjajan, bili smo reprezentacija u kojoj puno igrača prošlo rat. Na kraju smo sve to pobijedili i zaigrali fudbal”, rekao je nedavno Nudžein Geca.

U toj je utakmici razmijenio dres s Ronaldom kojeg i danas čuva, ali od fudbala ne živi. Radi u jednoj kompaniji kao skladištar.

“Hvala mojoj firmi koja mi je omogućila da zaradim za hljeb, ali mene duša i srce bole za fudbalom. Smatram da tu još mogu doprinijeti”, dodao je.


(Admir Oručević)

7
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.