1.10.2018. 18:30
0
Igor Akinfeev se oprostio od nacionalnog tima
Dosadašnji kapiten ruske nogometne reprezentacije Igor Akinfeev (32) oprostio se od nacionalne vrste koju je predvodio do četvrtfinala na nedavnom Svjetskom prvenstvu.

Akinfeev je na vratima "Zbornaje" sakupio 112 nastupa, a više od njega ima tek Sergej Ignaševič, koji je upisao 127 nastupa. 

- Nastup na Svjetskom prvenstvu u mojoj domovini bio je vrhunac karijere. Nismo osvojili medalju, ali vjerujem kako nismo razočarali naše navijače. Iz reprezentacije odlazim sretan i ponosan. Imamo odličnu generaciju mladih fudbalera i ne brinem za budućnost naše reprezentacije - kazao je golman moskovskog CSKA. 

Kobna za Rusiju u četvrtfinalu Mundijala bila je reprezentacija Hrvatske, nakon boljeg izvođenja penala.   

Akinfeev je karijeru počeo u CSKA i bez obzira na silne ponude mnogo bogatijih klubova, nikada nije napustio svoj klub. Do sada je za voljeni klub sakupio rekordnih 576 nastupa prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.