8.10.2018. 9:30
0
Mbappea potopio Lyon, PSG i dalje stopostotan
Francuski prvak PSG u derbiju 9. kola razbio je na svom terenu Lyon rezultatom 5:0.

Domaćini su poveli u 9. minuti preko Neymara koji je realizirao jedanaesterac. U 32. minuti PSG je ostao s igračem manje, nakon što je izravan crveni karton dobio Presnel Kimpembe, no u finišu prvog dijela crveni je zaradio i veznjak Lyona Lucas Tousart.

U drugom poluvremenu uslijedio je šou Kyliana Mbappea koji je u rasponu od 13 minuta s četiri gola potopio Lyon (61', 66', 69', 74').

Bila je to devet pobjeda PSG u domaćem prvenstvu i Parižani su već sada pobjegli drugoplasiranom Lilleu na 12 bodova.

U tri preostala susreta 9. kola igrana u nedjelju Bordeaux je kući pobijedio Nantes rezultatom 3:0, Marseille je bio bolji od Caena 2:0, dok je Monaco na svom terenu doživio već peti poraz ove sezone i nalazi se u zoni ispadanja. Od viceprvaka Francuske bolji je bio Rennes rezultatom 2:1.



(FENA / Lejla Trle) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.