17.10.2018. 13:08
0
Vedad Ibišević otkrio koliko još može igrati na vrhunskom nivou
On je u razgovoru za Bild govorio koliko će još igrati na vrhunskom nivou, te je također se osvrnuo i na vrijeme provedeno u PSG-u, Hoffenheimu, te Herthi.

Mogu još igrati dvije ili tri godine na vrhunskom nivou, rekao je bh. napadač za Bild i dodao:

- Uložio sam mnogo u moju fizičku spremu prije nego što su pripreme zvanično počele.

Njegov prvi evropski klub je bio Paris Saint Germain u koji je došao 2004. godine iz SAD-a gdje je otišao kao izbjeglica iz rodne Vlasenice.

- To je bio preveliki korak za mene. Igrati za klub poput PSG-a je bilo uzbudljivo, ali za mladog igrača je veoma važno da igra i postiže golove. To nisam imao u Parizu, kazao je 34-godišnji napadač koji je potom otišao u Njemačku gdje je igrao za Alemanniju Aachen i TSG Hoffenheim.

Upravo je u Hoffenheimu doživio najtežu povredu u karijeri i to kada je postigao 18 pogodaka u 17 utakmica Bundeslige. Pokidao je križne ligamente na pripremama za nastavak sezone, no Zmaj se vratio jači nego ikada.

- Nakon ozbiljne povrede, sve je bilo do mentaliteta. Želja za borbom kako bih ostvario svoj životni san me je dovela tu gdje sam sad, dodao je Ibišević.

Nakon odlaska iz Hoffenheima, on je otišao u Stuttgart odakle je 2015. godine prešao u glavni grad Njemačke gdje i sada igra za berlinsku Herthu.

- Dajem sve od sebe i nadam se da ću impresionirati trenera koji me cijeni i poštuje.

Njegov trenutni ugovor sa berlinskom Starom damom ističe na kraju ove sezone, no kapiten Herthe ne misli stati, te na kraju karijere želi ostati u fudbalu.

Sa 114 pogodaka, bosanskohercegovački napadač je jedan od najboljih stranih strijelaca u Bundesligi, prenosi Oslobođenje.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.