5.11.2018. 21:34
0
Shaqiri ne dolazi sa Liverpoolom u Beograd
Švicarski fudbaler Xherdan Shaqiri propustit će gostovanje Liverpoola Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu Lige šampiona zbog zabrinutosti da bi njegov dolazak u Beograd mogao da izazove tenzije.

Shaqiri se proteklog ljeta našao u središtu kontroverze svojom proslavom gola na utakmici između Švicarske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kada je rukama pokazao dvoglavog orla.

27-godišnji fudbaler je iz Gnjilana, a njegova porodica je emigrirala u Švicarsku, čije boje i brani. 

Pored Shaqirija, Granit Xhaka i Stephan Lichtsteiner su provocirali 'Orlove', zbog proslave koja je uključivala pokazivanje dvoglavog orla, zbog čega su novčano kažnjeni. Fudbalski savez Srbije takođe je prijavio Shaqirija Svjetskoj fudbalskoj federaciji zbog toga što na kopačkama ima zastavu Kosova.

Iako ne postoji zabrinutost za Shaqirijevu sigurnost u Beogradu, menadžer Liverpoola Jurgen Klopp se pribojavao da bi njegovo prisustvo dovelo do nepotrebne distrakcije za njegov tim. Konačna odluka donijeta je pred sam put 'Redsa' u prijestonicu Srbije.

"Situacija je takva da idemo u prelijepi Beograd kao fudbalski klub da bismo igrali fudbal. Čuli smo razne spekulacije o tome kakav prijem čeka Shaqirija i iako nemamo ideju šta će se desiti, želimo da odemo tamo i u potpunosti budemo fokusirani na fudbal, da ne moramo da razmišljamo o bilo čemu drugom. Mi smo Liverpool, veliki klub, fudbalski klub, ali nemamo nikakvu drugačiju poruku, posebno ne političku. Želimo da se fokusiramo na fudbal i oslobodimo svega ostalog", rekao je Klopp, te dodao:

"Želimo da iskažemo poštovanje i da izbjegnemo bilo kakve distrakcije koje bi skrenule pažnju sa 90-minutnog duela koji je važan za fudbal i samo fudbal. Iz tog razloga, Šhaqiri neće putovati, prihvatio je to i razumio. On je naš igrač, mi ga volimo, igrat će još mnogo puta za nas, ali ne u utorak".

Susret između Crvene zvezde i Liverpoola na programu je u utorak od 18:55 sati, a prvi duel dva tima završen je trijumfom Kloppovih izabranika rezultatom 4:0, prenosi Sport Klub.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.