5.11.2018. 22:17
0
Superkup Italije 16. januara u Saudijskoj Arabiji
Fudbaleri Juventusa i Milana igrat će 16. januara u meču Superkupa Italije u Saudijskoj Arabiji, potvrđeno je danas i zvanično.

Prethodno se spekulisalo kada će meč biti odigran, ali je konačno potvrđeno da je u pitanju 16. januar. 

Igrat će se na stadionu u Jeddah, a koplja će ukrstiti osvajač duple krune Juventus i finalista Kupa Milan. 

Stara dama iz Torina je u posljednje dvije godine dolazila do trofeja u Superkupu, dok je u historiji, kao i Milan, sedam puta osvajala ovo priznanje. 

Država na arabijskom poluostrvu se nalazi pod velikim pritiskom međunarodne zajednice zbog ubistva novinara i disidenta Jamala Khashoggija, koji je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu. Amnesty International je zbog toga protestovao i tražio da sportisti iz drugih zemalja ne gostuju u Saudijskoj Arabiji, a iz istog razloga su kritikovani i Rafael Nadal i Novak Đoković, koji bi trebalo da odigraju egzibiciju u Džedi u decembru, prenosi Sport Klub.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.