7.11.2018. 21:17
0
Roma ostvarila vrlo bitnu pobjedu u Moskvi i približila se plasmanu u osminu finala
U ovkiru četvrtog kola grupne faze Lige prvaka Roma je u Moskvi ostvarila vrlo bitnu pobjedu, pobijedivši CSKA rezultatom 2:1.

Ovo je bila možda i odlučujuća utakmica u ovoj grupi, kada je u pitanju plasman u osminu finala, a na kraju je Roma izašla kao pobjednik.

Roma je odlično otvorila susret, pošto su poveli već u četvrtoj minuti, kada je nakon kornera Lorenza Pellegrinija, loptu u mrežu poslao Kostas Manolas. Do kraja prvog dijela utakmice, bilo je još nekoliko poprilično dobrih šansi sa obje strane, no nije dolazilo do promjene rezultata.

Odmah na početku drugog poluvremena, Edin Džeko je imao odličnu priliku da udvostruči prednost Rome, no njegov udarac je izblokiran. Ipak, u sljedećem napadu CSKA dolazi do izjednačenja, a strijelac gola bio je Sigurdsson. 

Nekoliko minuta nakon toga, CSKA je ostala s igračem manje na terenu, a iz igre je isključen Magnusson. Tri minute nakon toga Roma dolazi do novog vodstva, a strijelac je bio Pellegrini.

Roma nakon ove pobjede ima devet bodova, tri više od Reala, koji večeras igra sa Vitorijom Plzen. CSKA ima četiri boda, te im slijedi bitka za treće mjesto i Evropa ligu.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.