9.11.2018. 8:37
0
Uprkos velikoj magli, Dinamo pobijedio Spartak i osigurao proljeće u Europa ligi, šmekerski gol Amera Gojaka
U četvrtak su na programu bili susreti 4. kola nogometne Europske lige nakon kojeg su osminu finala osigurali Arsenal, Chelsea, Bayer Leverkusen, Zurich, Eintracht, Lazio i zagrebački Dinamo.

U skupini D Dinamo je u Zagrebu došao do četvrte pobjede, svladavši Spartak iz Trnave rezultatom 3:1 te će hrvatski prvak prvi put nakon 1970. dočekati "proljeće u Europi".

U skupini A Bayer Leverkusen je s 1:0 bio bolji od Zuericha, no obje su momčadi dva kola prije kraja osigurale nastavak natjecanja.

Arsenalu je u skupini E bio dovoljan bod protiv Sportinga za potvrdu prolaska dalje, a u osmini finala igrat će i Chelsea koji je do četvrte pobjede u skupini L došao na gostovanju kod BATE Borisova. Bilo je 1:0 za momčad iz Londona.

Maksimalna učinak ima Eintracht Frankfurt u skupini H. Njemački predstavnik sinoć je u gostima pobijedio Apollon Limassol 3:2. Iz te skupine u osminu finala će i Lazio koji je prolaz dalje potvrdio domaćom pobjedom nad Marseilleom 2:1.

Zanimljiva je situacija u skupini B gdje je FC Salzburg u gostima pobijedio Rosenborg 5:2 te ima maksimalnih 12 bodova. No, austrijski prvak još nije osigurao prolaz dalje, jer bi se moglo dogoditi da Salzburg, RB Leipzig i Celtic imaju po 12 bodova, i u tom bi slučaju odlučivali međusobni susreti ta tri kluba.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.