12.11.2018. 9:24
0
Ribery išamarao novinara nakon poraza u derbiju
Stanje u minhenskom Bayernu u najmanju ruku je alarmantno početkom ove sezone, a sada klub drma novi skandal nakon poraza u velikom derbiju sa Borussiom.

Bavarci su poraženi u Dortmundu u velikom “Der klasikeru” rezultatom 3:2, nakon čega zaostaju sedam bodova za najvećim rivalom, zbog čega su neki igrači bili veoma bijesni.

Posebno nervozan bio je Francuz Franck Ribery koji je, prema pisanju njemačkih medija, divljao nakon utakmice i udarao novinara.

“Bild” se poziva na nekoliko svjedoka koji su vidjeli da je Ribery tri puta opalio šamar francuskom novinaru Patriku Žuluu, nekadašnjem fudbaleru, a danas televizijskom komentatoru “beIN Sportsa”, koji je kritikovao krilnog napadača Bayerna zbog loše igre.
 
On je istakao da je Ribery jedan od glavnih krivaca za Bayernom poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu posle čega su “pucale” opasne kontre. Uostalom, domaćin je do trijumfa stigao nakon kontranapada koji je počeo kada je Sančo oduzeo posjed Ribery-iju.

Žulu je navodno imao i pozitivne komentare na Franckovu igru, ali ovog to nije zanimalo.

Očevici su za “Bild” opisali kako je tekao napad na novinara – Ribery je izlazio sa stadiona i išao prema Bayernovom autobusu, kada mu je Žulu prišao tražeći mu izjavu. Fudbaler je počeo da ga vrijeđa, a onda čovjeka koji je ispred njega stajao sa rukama u džepovima, tri puta ošamario i odgurnuo, piše “B92“.

Teži napad spriječio je legendarni fudbaler i član Bayerna Jean-Pier Pappen, kao i desni bek Bavaraca Rafinha, koji su dotrčali i razdvojili ih, nakon čega je Ribery ušao u autobus.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.