28.11.2018. 15:21
0
Ognjen Vranješ na ruci istetovirao lik četničkog nadvojvode Momčila Đujića
Foto: Demorgen.be
Foto: Demorgen.be
Ognjen Vranješ, zbog kojeg se u BiH podigla velika prašina zbog tetoviranja granica manjeg bh. entiteta RS-a, te zbog svađe sa BH Fanatisocima, sada je ponovo šokirao bh. javnost.

Piše: Haris Ahbabović

Posljednju svađu Vranješ je imao sa dijelom navijača reprezentacije BiH nakon utakmice Austrija - BiH koja se igrala u Beču.

Nakon toga je otišao korak dalje pa je BH Fanaticose nazvao baušetlcima, putem Instagrama im nudio “da mu okreče stan” i sl.

Sportske.ba danas su objavile informaciju da je Vranješ na ruci istetovirao lik nadvojvode Momčila Đujića.

Momčilo Đujić je četnički nadvojvoda koji je počinio mnoge zločine nad hrvatskim stanovništvom u Drugom svjetskom ratu, osnovao logor kojeg su zvali “mali Jasenovac”, patentirao spravu za mučenje nazvanu “Popovo bure”. Između ostalog je 1989. dodijelio titulu četnickog vojvode Vojislavu Šešelju. 

Ono što je zastrašujuće je činjenica da je dotični Đujić kao četnički nadvojvoda podupirao četnike koji su početkom devedestih klali po Hrvatskoj i BiH, te ih ohrabrivao slanjem odlikovanja i proglašavao ih vojvodama, prenose Sportske.ba.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.