2.12.2018. 14:38
0
Džeko: Dobili smo grupu u kojoj se može igrati protiv svakog
Mislim da smo dobili grupu u kojoj se može igrati protiv svakog protivnika, rekao je Edin Džeko nakon današnjeg žrijeba kvalifikacionih grupa u Dablinu za Evropsko nogometno prvenstvu.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine smješteni je u grupu J zajedno sa selekcijama Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna.

„Italija je na papiru prvi favorit, a ponovo igramo sa Grcima, koji nas očito ne mogu zaobići  u kvalifikacijama. U svakoj utakmici moramo dati sve od sebe, kao i do sada i nadati se najboljem. Kvalitet imamo, a vidjet ćemo za šta će biti dovoljan. Želja je, naravno, plasman na Euro i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo“, rekao je kapiten Zmajeva.

Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije najbolje reprezentzacije iz svake grupe.

EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Kopenhagenu (Danska), Minhenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dablinu (Republika Irska), Amsterdamu (Holandija), Bukureštu (Rumunija), St. Petersburgu (Rusija) i Glazgovu (Škotska).

Evropsko prvenstvo počet će 12. juna 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. jula na Wembleyju u Londonu.


(Patria/Admir Oručević)

Edin Dzeko
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.