8.12.2018. 16:59
2
Prosinečki ide na liječenje u Zagreb
Zdravstveno stanje selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog je, prema izvoru iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, stabilno.

Intenzivna njega  

- Selektor Prosinečki trebao bi u ponedjeljak napustiti intenzivnu njegu Abdominalne hirurgije. Naravno, ako oporavak bude tekao željenim tokom... Više ćemo znati u ponedjeljak, nakon redovne vizite - javlja izvor iz KCUS-a, piše Avaz.ba.

Prosinečki je, podsjetimo, drugi put operiran prije sedam dana i od tada je smješten na intenzivnu njegu. 

 
Prethodno, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (0:1), požalio se na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva.

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

- Selektor i njegova porodica jedva čekaju da ga prebace u Zagreb, ali to zavisi od toga kako će biti dalje, odnosno kako će se osjećati. Kako kažu i Robi i članovi njegove porodice, sve se baš oteglo - dodaje ovaj izvor.


Informacije o postoperativnom oporavku selektora Prosinečkog i dalje se plasiraju na kašičicu. 
U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine to pravdaju činjenicom da porodica želi maksimalnu diskreciju tako da je posljednje saopćenje objavljeno 4. decembra, tri dana poslije druge operacije.

A, prije toga, vijest o selektorovom postoperativnom oporavku, na zvaničnom sajtu Saveza, objavljena je 27. novembra.
 
- Posjete selektoru Prosinečkom i dalje su dozvoljene samo užoj porodici - prenosi Avaz.ba.



(Lejla Trle) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.