29.12.2018. 19:17
0
Mandžkukić: Vozili smo se na stadion, a ja sam se sakrio i plakao
Juventusov napadač Mario Mandžukić, bivši hrvatski reprezentativac koji se oprostio od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, nije pobornik izgradnje nacionalnog stadiona o kojem se posljednjih tjedana intenzivno diskutira.

"Bilo bi mi logičnije da se obnavljaju stadioni po Hrvatskoj na koje bi reprezentacija dolazila igrati i gdje bi širila pozitivnu energiju i zajedništvo. Više sam za ulaganje u kampove za trening po klubovima jer se tamo stvaraju budući Vatreni", poručio je u razgovoru za Sportske novosti.

Istaknuo je i kako zastupa ravnopravnost prema pitanju gdje bi hrvatska reprezentacija ubuduće trebala nastupati što se domaćih utakmica tiče.

"I na ljetošnjoj sinergiji naroda i reprezentacije vidjelo se koliko ljudi vole nogomet i obožavaju Vatrene u svakom kutu zemlje. Zato, po meni, reprezentacija mora igrati diljem Hrvatske", rekao je Mario, prenosi Index.

Kod spomena "ljetošnje sinergije naroda i reprezentacije" otkrio je kako se jedva suzdržavao suza na dočeku u Slavonkom Brodu nakon što je Hrvatska senzacionalno osvojila srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Moram li istaknuti neku posebnu i trajniju pjesmu, onda je to 'Ne dirajte mi ravnicu'. U autobusu, gdje uvijek sjedim u stražnjem dijelu, dobro zaklonjen, na putu prema stadionu u finalu SP-a slušao sam je i samo su mi tekle suze. Bili su to trenuci ponosa, vrtjele su mi se slike života, moje Slavonije gdje je sve u mom životu počelo i emotivno je najsnažnije. Kad sam je čuo na dočeku u Slavonskom Brodu, ovaj put uživo od Škore, uz mnoštvo mojih Brođana, silno sam se trudio da ne zaplačem. Nisam si to mogao dopustiti", izjavio je Mario Mandžukić.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.