6.1.2019. 18:17
1
Emotivni oproštaj Cesca Fabregasa
Španjolski veznjak Cesc Fabregas (31) odigrao je u subotu posljednju utakmicu za Chelsea, a karijeru će nastaviti u Monacu.

Fabregas je odlučio napustiti londonski klub nakon četiri i po godine, a posljednju 198. utakmicu odigrao je protiv Nottingham Foresta u FA Kupu.

'Bluesi' su slavili sa 2-0, a Španjolac se nije uspio upisati među strijelce iako je u 30. minuti pucao iz jedanaesterca, ali je njegov udarac obranio Luke Steele.

Španjolac je igrao do 85. minute kada je uz ovacije napustio travnjak Stamford Bridgea. Po izlasku iz igre Fabregas je i zaplakao.

Španjolac je u dresu Chelsea osvojio četiri trofeja pri čemu i dva naslova prvaka (2015, 2017), a prije Chelseaja, tri godine je igrao za Barcelonu, a osam za Arsenal.

Fabregas karijeru nastavlja u Monacu koji se grčevito bori za prvoligaški spas u francuskom prvenstvu, a momčad iz Kneževine je u borbi za potpis sjajnog veznjaka pobijedila Milan i Arsenal, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.