23.1.2019. 13:47
0
Nema nade da će biti pronađen fudbaler Cardiffa
Šef tima koji traži nestali avion u kojem je bio fudbaler Cardiffa Emiliano Sala (28) rekao je da “nema nade” da će biti pronađen.

Argentinski napadač, koga je Cardiff u nedjelju platio rekordnih 15 miliona funti, vraćao se iz Nanta nakon oproštaja od dosadašnjeg tima i saigrača u Vels, kada je mali avion kojim je letio nestao iznad Lamanša u ponedjeljak uveče.

Nakon višesatne potrage u utorak, akcija je prekinuta uveče, pa je nastavljena sa prvim svjetlom u srijedu, na području na kojem je avion posljednji put primjećen na radaru.

Još u utorak uveče su zvaničnici istakli da su minimalne šanse da će biti pronađeni eventualni preživjeli, a drugog dana potrage John Fitzgerald ističe da čak ni fizičkio najspremnije osobe ne bi izdržale u vodi duže od nekoliko sati, piše “B92“.

“Nažalost, lično ne mislim da ima nade. U ovo doba godine uslovi su prilično grozni ako se nalaziš u vodi”, rekao je Fitzgerald.

Tim koji vrši potragu radi na četiri scenarija, među kojima su da se avion raspao prilikom kontakta sa vodom i ostavio ih u moru, te da se spustio na vodu i da su se putnici iskrcali na čamac za preživljavanje.

“Naša potraga se fokusira na opciju sa čamcem”, saopšteno je javnosti.

Argentinski mediji prenose da je Sala prije leta poslao glasovnu poruku porodici u kojoj je istakao da je uplašen jer “avion izgleda kao da će da se raspadne”.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.