10.2.2019. 15:31
1
"Zabrana ulaska na "Bilino polje" novinaru Dini Kurbegoviću predstavlja prvorazredni skandal i diskriminaciju"
Zabrana ulaska na stadion "Bilino polje" novinaru portala sportsport.ba Dini Kurbegoviću, bez obzira na motiv, predstavlja prvorazredni skandal i diskriminaciju od strane FK Čelik.

Ovakvo ponašanje ne da nije prihvatljivo nego predstavlja ugrožavanje elementarnih sloboda informisanja. Sloboda jednog društva mjeri se slobodom medija.

Ne želeći da se bavimo spekulacijama o tome da li klub na ovaj način vrši pritisak na novinara i pokušava kontrolisati šta se objavljujuje u mediju u kojem radi, Asocijacija sportskih novinara ulaže oštar protest FK Čelik i traži da se pod hitno prekine sa ovakvom praksom i traži da se kolegi Kurbegoviću dozvoli izvještavanje sa utakmica zeničkog premijerligaša.

Neslaganje s tekstovima objavljenima na portalu ne može, naime, biti razlog da se novinaru zabrani ulazak na stadion. Tim više što stadion nije Čelikovo, već gradsko vlasništvo.

Ukoliko Uprava Čelika nastavi sa ovom praksom, Asocijacija sportskih novinara će obavijestiti NSBiH i Uefu da se sportskom portalu zabranjuje praćenje utakmica na Bilinom polju i tražiti od ovih institucija da taj potez FK Čelik sankcionira u skladu sa  svojim pravilnicima.

Emir Delić, predsjednik Asocijacije sportskih novinara FBiH

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.