24.2.2019. 17:13
0
Najveći engleski derbi: Remi na Old Trafordu
Manchester United i Liverpool podijelili su bodove (0:0) u najvećem engleskom derbiju, koji se igrao u 27. kolu Premier League.

Superderbi Premier League i jedna od najvećih utakmica uopće u nogometnom svijetu, odavno nije imala ovako visoki ulog. Preporođeni domaćini bore se za mjesto koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka, a gosti su u mrtvoj trci za naslov s jedinim konkurentom Manchester Cityjem. 

Ovakvim ishodom Liverpool je izgubio dva boda, a United osvojio jedan. Nekome tko nije gledao utakmicu može se činiti da je bod na Old Traffordu sjajan ulov protiv zahuktalog Uniteda. Ali ovaj put to je potpuno pogrešno.

Razvoj događaja na ovom derbiju pokazao je da Liverpool nije znao protiv Manchester Uniteda, koji je prije poluvremena morao napraviti tri prisilne zamjene i do kraja utakmice igrao s još jednim povrijeđenim igračem.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.