7.3.2019. 20:48
0
Roma presjekla: Otkaz Di Francescu, povjerenje Ranieriju
Eliminacija od Porta u osmini finala Lige prvakakoštala je posla trenera Rome Eusebija Di Francesca.

Uprava Vučice je odlučila da presječe, a kako tvrdi Skaj Sport ekipu će preuzeti doskorašnji menadžer Fulhama, Claudio Ranieri

Iskusni strateg, inače rođeni Rimljanin, poznat je po tome što je uspijevao da podigne ekipe na psihološkom planu, iako mu to nije pošlo za rukom sa londonskim klubom.

Roma je prošle sezone, pod vodstvom Di Francesca, igrala u polufinalu elitnog evropskog takmičenja, međutim rezultati Vučice u prethodnih nekoliko mjeseci bili su slabi.

Otkaz mu je uručen nakon 87 takmičarskih mečeva u kojima je Roma slavila 46 puta, a izgubila u 23, dok je 18 puta bilo neriješeno.

Ranieriju će ovo biti drugi mandat na Olimpicu, pošto je vodio Romu od septembra 2009. godine do februara 2011, prenosi CDM.


(Anila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.