8.3.2019. 12:01
0
"Ako ne ispravimo neke stvari iz prve utakmice, onda nemamo šta da tražimo u utakmici protiv Slobode"
Fudbaleri Željezničara u subotu u Tuzli sastaju se sa Slobodom u meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice u prošlom su kolu pobijedili Mladost iz Doboj Kaknja i na taj način prekinuli seriju od šest poraza. U Tuzli žele doći do nova tri boda i na taj način zaključiti ovaj dio sezone, te zauzeti što bolju poziciju uoči posljednjih 11 kola.

Trener Željezničara Amar Osim očekuje tešku utakmicu i podsjeća na njihov prvi duel u ovoj sezoni u kojem je Željezničar, kako kaže, bio inferioran.

- Igramo protiv odlične ekipe koja je ozbiljna, koja je pokazala neke stvari u prvoj utakmici i ako ih ne ispravimo nemamo šta tražiti. Gubili smo kasnije utakmice u kojima smo bili i bolji, ali u toj smo bili inferiorni. To je ono što nas brine ali i daje razlog da se drugačije ponašamo - kazao je Osim na pres-konferenciji.

U ekipi sutra neće biti Sinana Ramovića koji se još nije potpuno opravio od povrede, ali se vraća kapiten Sulejman Krpić koji nije nastupio u meču sa Mladosti zbog žutih kartona.

Krpić je četiri godine proveo u Slobodi a sada se vraća na Tušanj kao kapiten Željezničara.

- Imao sam lijepih trenutaka u Slobodi. Međutim, moj klub je sada Željezničar, ja sam profesionalac i dat ću sve da pobijedimo u Tuzli. Sloboda je pokazala na Grbavici svoj kvalitet, trebamo biti oprezni. Spremali smo se i nadam se da možemo uzeti tri boda, što nam je cilj - kazao je Krpić. Dodao je da bi volio postići pogodak na Tušnju, ali da ga, ukoliko to i učini, neće proslaviti.

Susret između SLobode i Željezničara igra se u subotu u Tuzli od 17 sati i 30 minuta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.